«Συνάντηση Αφροδίτης και Απόλλωνα» στη Λεμεσό

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η θεαματική πομπή συνάντησης της Θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης και του Θεού της Μουσικής Απόλλωνα και των συνοδειών τους το βράδυ της 2ης Οκτωβρίου 2016 με θέμα «ΛΕΜΕΣΟΣ: ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΜΥΘΟ – Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ» του Δήμου Λεμεσού!

Τα πλοιάρια της Θεάς Αφροδίτης και του Θεού Απόλλωνα και της συνοδείας τους έπλευσαν στο τετράγωνο που πλαισιώνεται από τη νέα ανακαινισμένη περιοχή του παλιού λιμανιού με εντυπωσιακή μουσική υπόκρουση σε όλη την περιοχή, με το πλήθος να σπεύδει να παρακολουθήσει το θέαμα. Στη συνέχεια, η πομπή των θεών κατευθύνθηκε στο κέντρο της πλατείας υπό ήχους τυμπάνων μέχρι τη μεγάλη συνάντηση. Ύμνοι προς τη Θεά Αφροδίτη απαγγέλθηκαν, ενώ η συνάντηση κορυφώθηκε με χορευτικό δρώμενο μαζί με fire show από τις συνοδείες των Θεών από τη σχολή χορού Evi’s School of Dance!

Ακολούθησαν μουσικές συναυλίες από τα συγκροτήματα THE COOP (του Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Λεμεσού), THE BOOTS και με πιάνο, σαξόφωνο και μπάσο από τους Ανδρέα Παντελή, Μάριο Χαραλάμπους και Κυριάκο Κέστα αντίστοιχα.

Από το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, έγιναν δωρεάν ξεναγήσεις στην Αμαθούντα, χώρο λατρείας της Θεάς Αφροδίτης και στο Ναό του Απόλλωνα στο Κούριο με τελευταία στάση την περιοχή του παλιού λιμανιού Λεμεσού. Πολλοί ξένοι αλλά και ντόπιοι περιηγητές παρακολούθησαν την ξενάγηση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την εταιρεία CMRC CYPRONETWORK LTD. για λογαριασμό του Δήμου Λεμεσού, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Αρχή Λιμένων Κύπρου με την παραχώρηση του σχετικού χώρου, Μέγα Χορηγός το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού ενώ Υποστηρικτές τα εστιατόρια Diamante Blu, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟΝ και Pizza Hut.